CEO's vrezen cyberaanvallen en politieke onzekerheid meer dan pandemieën


12 Mar
12Mar

Tussen januari en februari peilde PwC naar de prioriteiten van 5.050 CEO's in 100 landen en gebieden, waaronder 50 in België. Uit de resultaten blijkt dat de ondervraagde Belgische CEO's vrij optimistisch zijn over het economische herstel na een jaar corona. Zo denkt 82 procent van hen dat de groei van de wereldeconomie dit jaar zal verbeteren en heeft 86 procent er vertrouwen in dat hun eigen bedrijf zal groeien.

Dit vertrouwen weerhoudt de CEO's er niet van zich zorgen te maken. Met name over cyberveiligheid is er een grote bezorgdheid, in het licht van de versnelde digitale transformatie als gevolg van de gezondheidscrisis. Ondanks hun bezorgdheid is slechts 28 procent van de bevraagde Belgische CEO's van plan om hun uitgaven voor cyberbeveiliging en gegevensprivacy met 10 procent of meer te verhogen.

Naast cyberaanvallen zijn de ondervraagde Belgische CEO's bezorgd over overregulering, populisme, politieke onzekerheid en verkeerde informatie. Ze maken zich meer zorgen over deze onderwerpen dan over toekomstige pandemieën en gezondheidscrisissen. Wereldwijd gezien staan pandemieën wel bovenaan de lijst van zorgen van CEO's.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.