Christeyns, een internationaal actieve Belgische fabrikant van reinigings- en desinfectieproducten met hoofdvestiging in Gent, heeft het Spaanse bedrijf Eurosanex overgenomen om zijn afdeling professionele hygiëne te versterken. Die afdeling richt zich onder meer tot hotels, restaurants, woonzorgcentra, wellnesscentra, scholen, carwashes en schoonmaakbedrijven. 

Christeyns’ sectorgenoot Eurosanex is gevestigd in Cheste (Valencia) en stelt daar in zijn productievestiging een dertigtal mensen tewerk. De omzet van Eurosanex in 2020 bedroeg circa 10 miljoen euro. De afdeling professionele hygiëne is een van de vier divisies van Christeyns. De andere richten zich tot industriële wasserijen, de voedingsindustrie en de medische, farmaceutische en cosmetische sector. 

De afdeling professionele hygiëne heeft de ambitie om haar omzet van 65 miljoen euro in 2020 te doen groeien naar 120 miljoen euro in 2023 via organische groei en overnames. Eerder dit jaar nam Christeyns voor de afdeling professionele hygiëne het Roeselaarse bedrijf Grijspeerdt over. 

De overname van Eurosanex is de tweede Spaanse overname dit jaar van Christeyns, na die van Itram Higiene voor de afdeling die zich op de voedingsindustrie richt. Eurosanex is opgericht in 1987 en heeft klanten in een vijftiental landen.

Christeyns is een Belgische fabrikant van reinigings- en desinfectieproducten voor onder meer wasserijen, de voedingsindustrie, schoonmaakbedrijven en de medische, farmaceutische en cosmetische sector. De hoofdzetel bevindt zich in Gent en het bedrijf heeft in totaal 46 vestigingen. Wereldwijd werken meer dan duizend mensen bij de onderneming. Ze heeft zeventien productievestigingen verspreid over elf landen. In 2020 bedroeg de omzet van Christeyns 282 miljoen euro. De firma is in 1946 opgericht en sinds 1989 in handen van de familie Bostoen.

Meer weten over fusies en overnames? Lees dan Corporate Finance 4.0

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.