Christine Durinx wordt algemeen directeur van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), naast huidig codirecteur Jérôme Van Biervliet. Dat melden het VIB en Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V). 

Samen met een panel van externe experts startte de raad van bestuur van VIB een internationale zoektocht naar een opvolger voor Jo Bury, medeoprichter en algemeen directeur sinds de oprichting van VIB meer dan 25 jaar geleden. Uit meer dan 200 kandidaten selecteerden ze Christine Durinx.

Christine Durinx behaalde in 2001 een doctoraat in de Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Na haar doctoraat was ze actief als medisch adviseur bij verschillende farmaceutische bedrijven in België, vooraleer ze naar Zwitserland trok. Gedurende haar carrière was ze sterk betrokken bij wetenschapsbeleid en de ontwikkeling van duurzame onderzoeksinfrastructuur, zowel lokaal, als op Europees vlak en globaal. Voordat ze VIB vervoegde, was ze uitvoerend directeur van het SIB, het Zwitsers Instituut voor Bioinformatica.

De benoeming van Durinx "versterkt het engagement van VIB om de opkomende wetenschappelijke domeinen van computationele biologie, artificiële intelligentie en gezondheid op maat verder te ontwikkelen", klinkt het in een persbericht. 

"Met Christine Durinx halen we niet alleen een topvrouw uit het buitenland terug naar Vlaanderen, maar halen we ook haar expertise in het gebruik van data voor snellere doorbraken in het biotechnologisch onderzoek binnen bij VIB", zegt minister Crevits. "Het gebruik van data wordt steeds belangrijker. Het is ook een extra focus die we leggen in het nieuwe convenant tussen de Vlaamse overheid en het VIB."

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.