De Fransman Christophe Bernardini, die was aangeduid om midden september de nieuwe topman te worden van de luchthaven van Luik, heeft de job uiteindelijk geweigerd. Het directiecomité van de luchthaven komt op 3 september bijeen over de CEO-kwestie. Dat heeft Liège Airport bevestigd na berichten van de Franstalige kranten Le Soir en La Meuse.

De luchthaven van Luik is de grootste vrachtluchthaven van het land. De vorige CEO, Luc Partoune, werd in februari ontslagen wegens een ernstige fout. Die had te maken met een consultancy-overeenkomst ter waarde van 60.000 euro, waarvoor er geen aanbesteding zou zijn uitgeschreven.

Na het ontslag van Partoune werd de toenmalige adjunct-CEO, Frédéric Jacquet, aangeduid als topman ad interim. Begin juli werd dan Christophe Bernardini aangekondigd als nieuwe CEO, maar dat gaat dus niet door, zo bevestigt de luchthaven.

Volgens La Meuse bereikten de partijen geen akkoord over de financiële kant van de deal.

Het is afwachten wat de luchthaven nu gaat doen. Er kan een nieuwe rekruteringsprocedure opgestart worden, maar het is ook mogelijk dat er vertrouwen wordt gesteld in de CEO ad interim, Jacquet. Hij stond overigens in de top drie van de headhunters om de nieuwe CEO te worden.

Het directiecomité van Liège Airport buigt zich op 3 september over de kwestie.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.