De raad van bestuur van Mithra heeft donderdagavond financieel directeur Christophe Maréchal als interim-CEO benoemd nu oprichter en CEO François Fornieri is aangehouden. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De raad van bestuur van het beursgenoteerde bedrijf zegt akte genomen te hebben van de aanhouding van zijn topman in een onderzoek naar zijn rol als voormalig voorzitter van het vergoedingscomité van de Luikse intercommunale Nethys. Hij wordt beschuldigd van verduistering gepleegd door een persoon in een openbaar ambt en van misbruik van vennootschapsgoederen.

Met Mithra heeft die zaak niets te maken, maar "in lijn met de interne governance-code" heeft de raad van bestuur de taak van CEO ad interim toegewezen aan financieel directeur Christophe Maréchal. Die beschikt over alle ervaring om het leiderschap tijdelijk op zich te nemen, luidt het. De raad van bestuur zal de zaken van nabij opvolgen. De raad van bestuur zegt overtuigd te zijn dat de operationele activiteiten van het bedrijf optimaal voort kunnen draaien. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.