20 May
20May

Citymesh en het Limburgse IT-bedrijf Cegeka zijn kandidaat om de vierde telecomoperator op de Belgische markt te worden, naast Proximus, Orange en Telenet. Dat bevestigen ze donderdag in een persbericht. Met de plannen is een investering gemoeid van zo'n 100 miljoen euro.

Beide bedrijven bundelden vorig jaar al de krachten om een telecomaanbod voor de zakelijke markt aan te bieden. Citymesh bouwt de telecominfrastructuur voor de haven van Zeebrugge, Brussels Airport, de NMBS, maar ook voor expohallen en tientallen steden. Men stelt echter vast dat de scheidingslijn tussen de zakelijke en consumentenmarkt vervaagt, bijvoorbeeld bij telecomnetwerken voor steden, en dus wil men zijn expertise nu ook inzetten op de consumentenmarkt, klinkt het.

"De puzzelstukken vallen in elkaar, we hebben nationaal 4G- en 5G- spectrum, een duidelijke visie en samen met Cegeka een sterk en compleet aanbod om de telecommarkt in België door elkaar te schudden", zegt CEO Mitch De Geest van Citymesh in het persbericht.

Volgende dinsdag staat de 5G-veiling op de agenda van het Overlegcomité. Mogelijk worden daar knopen doorgehakt over de komst van een vierde telecomspeler. Volgens Citymesh heeft telecomwaakhond BIPT alvast een positief advies geformuleerd, omdat de komst van zo'n vierde speler de prijzen voor mobiel internet kan doen zakken. Daarnaast wijst Cegeka ook naar de positieve impact op de werkgelegenheid in België.

Maar het is dus nog niet zeker of de regering de veiling van mobiele frequenties gaat openzetten voor een vierde speler. Citymesh en Cegeka mikken alvast op het volledige spectrumpakket, waarbij ze dan evenveel capaciteit zouden hebben als Proximus.

"We hebben alvast het grote voordeel dat we onze netwerken van de grond af kunnen uitbouwen volgens de nieuwste standaarden", zegt De Geest. Citymesh en Cegeka mikken op de uitbouw van een platform waarbij bijvoorbeeld retailers, steden of voetbalclubs onder eigen naam een mobiel internetabonnement kunnen aanbieden.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.