Het Japanse Tsuneishi en CMB uit Antwerpen hebben de HydroBingo voorgesteld, ’s werelds eerste ferry die op waterstof vaart. De HydroBingo werd gerealiseerd door de joint venture tussen de twee bedrijven: JPNH₂YDRO.

In aanwezigheid van kinderen van de lagere school van Urasaki werd de onlangs afgewerkte HydroBingo voorgesteld aan het grote publiek, waaronder de Ambassadeur van België. De HydroBingo is de eerste ferry voor 80 passagiers voor commercieel gebruik met twee dual fuel (waterstof/diesel) motoren.

Alexander Saverys, ceo CMB: “Dankzij deze sterke samenwerking zijn we erin geslaagd dit unieke schip te bouwen. Het is het resultaat van de krachtenbundeling van twee families en bedrijven met een lange geschiedenis in Japan en Europa. CMB en Tsuneishi zullen blijven investeren in waterstoftoepassingen voor de maritieme en de landgebonden industrie. Dit is slechts het begin van een zeer boeiende weg naar een koolstofvrije scheepvaart.”

Deze ferry op waterstof is een eco-schip dat de hoeveelheid CO₂ en andere schadelijke gassen aanzienlijk vermindert. De CO₂-uitstoot is tot 50% lager in vergelijking met een conventionele dieselmotor. De HydroBingo is uitgerust met een mobiele waterstoftrailer aan de achterzijde, die ontworpen is om waterstof aan de motor te leveren via een speciale dubbelwandige pijpleiding. Via een oprijplaat kan de trailer gemakkelijk worden gelost en naar een tankstation worden gebracht om bijgevuld te worden.

Bron: Made In & website CMB

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.