Cofinimmo blijft de uitbreiding van zijn Europese vastgoedportefeuille voortzetten. De Belgische beursgenoteerde vastgoedgroep doet nu ook haar intrede in Ierland: het bedrijf verwierf er zes woonzorgcentra en een revalidatiekliniek. Het gaat om een investering van 93 miljoen euro, zo maakt Cofinimmo maandag bekend.

"Met deze eerste transactie in Ierland kan Cofinimmo zich verder diversifiëren in het Europees zorgvastgoed, niet alleen geografisch maar ook per soort zorgvastgoed in haar portefeuille", zegt CEO Jean-Pierre Hanin.

Alle zeven zorgsites zijn voorverhuurd aan de Franse groep DomusVi die wereldwijd actief is in ouderenzorg. Hanin heeft het over een "toonaangevende partner". "DomusVi is leider in ouderenzorg in verschillende Europese landen. Wij zijn verheugd hen te kunnen ondersteunen bij hun groeiambitie in Ierland."

Naast Ierland bezit Cofinnimo vastgoed in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje en Finland. De waarde van zijn vastgoedportefeuille bedraagt volgens het bedrijf ongeveer 4,6 miljard euro. Zorgvastgoed vertegenwoordigt daarbij 2,7 miljard euro.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.