Cofinimmo verwacht dit jaar meer te zullen investeren dan aanvankelijk gedacht. De Belgische vastgoedgroep gaat nu uit van een bedrag van 445 miljoen euro. Dat blijkt woensdag uit de kwartaalresultaten van het Bel20-bedrijf.Tijdens het eerste kwartaal investeerde Cofinimmo 173 miljoen euro in zorgvastgoed in Europa. 

Het maakte met name zijn intrede op de Ierse markt, waar het voor 93 miljoen euro zes woonzorgcentra en een revalidatiekliniek verwierf. Daarnaast maakte de vastgoedgroep na het afsluiten van het kwartaal ook bekend dat het zowat 115 miljoen gaat investeren in uitbreidingen in België en Finland.

"Rekening houdend met de verwezenlijkingen van de eerste maanden van het jaar en de huidige vooruitzichten, hebben we onze huidige investeringsraming voor 2021 verhoogd tot 445 miljoen euro", zegt CEO Jean-Pierre Hanin. 

Tot nu toe raamde de vastgoedgroep de investeringen voor heel het jaar op 333 miljoen euro. "Om onze groei te financieren en tegelijk de balans op een adequaat niveau te houden, versterkten we ons eigen vermogen in maart en april met meer dan 280 miljoen euro."

Cofinimmo bezit vastgoed in België, Frankrijk, Ierland, Nederland, Duitsland, Spanje en Finland. De waarde van zijn vastgoedportefeuille bedraagt volgens het bedrijf ongeveer 5 miljard euro. Zorgvastgoed vertegenwoordigt daarbij zowat 3 miljard euro. Op 31 maart bedroeg het nettoresultaat van de kernactiviteiten 46 miljoen euro, in lijn met de vooruitzichten, tegenover 41 miljoen euro een jaar eerder.

Cofinimmo bevestigt tot slot zijn vooruitzichten op een brutodividend van 6 euro per aandeel.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.