Jef Colruyt, de CEO van Colruyt, heeft net als andere directieleden van de retailgroep vorig jaar opslag gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag dat het bedrijf vrijdag heeft gepubliceerd.

Zijn basisjaarloon steeg in april vorig jaar, bij de start van een nieuw boekjaar, met 5,4 procent tot 693.588 euro. Het gaat om een indexering (0,8 procent) en een individuele opslag. Dankzij de goede financiële prestaties in het boekjaar ervoor, kreeg de Colruyt-topman bovendien een hogere variabele bonus bovenop uitbetaald.

In het hele boekjaar dat liep tot eind maart 2021, ontving de CEO zo in totaal - basissalaris en bonus samengeteld - 1.458.331 euro. Dat is bijna 6,2 procent meer dan in het voorgaande boekjaar.

Ook andere directieleden kregen "waar nodig" een loonsverhoging, zo meldt de groep in het jaarverslag. Dat gebeurde na een marktvergelijking waarbij de lonen bij Colruyt werden vergeleken met die bij een aantal andere, vergelijkbare bedrijven.

Aan het hele directiecomité samen, CEO uitgezonderd, betaalde Colruyt in het afgelopen boekjaar zowat 3,4 miljoen euro aan basisvergoedingen en 2 miljoen aan premies uit. Dat was het boekjaar ervoor respectievelijk 3 en 1,9 miljoen euro.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.