De laatste maanden leefde de illusie dat de overnamemarkt dit jaar op volle toeren draaide. De aankondiging van drie beursexits in de herfst en recente deals rond Cegeka, Mobile Vikings of Recticel gaven een vertekend beeld van het jaarresultaat. 

Volgens De Tijd werden de afgelopen twaalf maanden voor ‘slechts’ 20 miljard euro aan Belgische deals beklonken. Dat zijn transacties met een Belgische koper, verkoper of doelwit. Dat is het op één na laagste bedrag van het voorbije decennium en de helft minder als in 2019.  

En wat met 2021? Enkele grote transacties kondigen zich alvast aan, waaronder de verkoop van het milieutechnologiebedrijf Desotec door de Zweedse miljardairsfamilie Wallenberg en de verkoop van de infrastructuurgroep Infra. Een van de grootste deals van het jaar zou wel eens TVH Parts kunnen worden. De splitsing van de TVH-groep gaat gepaard met een zoektocht naar een minderheidspartner voor die onderdelendivisie. Het prijskaartje zou ruim boven 1 à 1,5 miljard euro kunnen uitkomen, wat meteen goed zou zijn voor een plaats in de hoogste regionen van de rangschikking. 

Bron: De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.