Crelan kondigde eind oktober vorig jaar aan dat het AXA Bank Belgium zou overnemen voor 540 miljoen euro cash. Daarmee zou Crelan in omvang verdubbelen en uitgroeien tot "uitdager van de grootbanken". Als onderdeel van de transactie zou Crelan zijn verzekeringstak Crelan Insurance overdragen aan Axa Belgium, de Belgische verzekeringsdochter van de Franse Axa Groep.

Ruim een jaar later is de operatie nog bezig. Donderdag maakte de Belgische Mededingingsautoriteit bekend dat ze de overname goedkeurt.

Dat is een nieuwe, maar niet de laatste stap in het proces, zo verduidelijkt Ortwin De Vliegher, secretaris-generaal bij Crelan. Een onderzoeksteam van de Europese Centrale Bank en de Nationale Bank buigt zich nog over het dossier. En het heeft geen deadline om een oordeel te vellen.

Het is in elk geval wel duidelijk dat de timing die Crelan tot nu toe naar voren schoof - een afronding tegen eind dit jaar -, niet meer haalbaar is. De Vliegher laat zich donderdag niet uit over een nieuwe timing. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.