Onderneemster Cynthia Verswijvel-Cornelissen werd recent verkozen als nieuwe voorzitster van BAN Vlaanderen. Ze neemt de fakkel over van Harry De Smedt die meer dan 8 jaar voorzitter was van de organisatie. BAN Vlaanderen staat voor uitdagende tijden. Stimuleren van angel-investeringen in de huidige uitdagende Corona-omstandigheden en het voorbereiden van een organisatie met toegevoegde waarde in post-coronatijden. 

Als CEO/mede-eigenaar van Pacauto en mede-oprichtster/managing partner van Finpower, combineert ze de ervaring van onderneemster met de kennis van een investeerdersplatform. Hierdoor is ze uitstekend geplaatst om deze vernieuwende richting de komende jaren verder uit te zetten en haar eigen accenten te leggen.

“We zullen met ons beleid optimaal inspelen op een nieuwe realiteit vandaag. Concreet betekent dit dat we zo breed mogelijk willen aanwezig zijn in de markt en de toegankelijkheid voor ondernemers en angels, nog verder zullen verhogen. We willen een uniek platform zijn waar partijen zich kunnen vinden. Daarnaast zullen we ook volop inspelen op de omstandigheden van het moment met aangepaste diensten. Intensivering van de samenwerking met partners en andere partijen wordt vooral nu erg belangrijk”, aldus Cynthia Verswijvel-Cornelissen, “de ondernemers verwachten van ons een echt eco-systeem, een geïntegreerde aanpak met de andere dienstverleners”. 

Business Angels van BAN Vlaanderen investeren niet alleen met financiële middelen maar vooral ook met sectorkennis en een brede ervaring. In 2019 werd hierrond een strategische visie uitgewerkt en in de markt gelanceerd onder de noemer ‘‘a Wise Deal with Wise Money’. Begin dit jaar werd een eerste product uitgewerkt: de WISE Academy een gloednieuw online opleidingsplatform met intelligente modules dat alle aspecten van financiering en investeerders schap omvat en dat gratis ter beschikking wordt gesteld van ondernemers en (kandidaat) -business angels. 

Harry De Smedt blikt terug: “De afgelopen 10 jaar is de markt voor geldzoekende ondernemers drastisch veranderd. Niet enkel de banken, incubatoren, tientallen fondsen (VC/PE) maar ook de overheid is zeer actief geworden voor financiering van starters en scale-ups." Daarnaast zijn ook heel wat private initiatieven ontstaan zoals Wixly, The Harbour en The Birdhouse. 

Gevraagd naar een stille wens die de nieuwe voorzitster koestert, geeft Cynthia aan: “Ik hoop dat we in de toekomst ook meer vrouwen tot het business angel-schap weten te brengen. We zien dagelijks dat vrouwen ook  bewust willen ondernemen en managementverantwoordelijkheid opnemen. Aan ons om dit ook te vertalen in een groeiend aantal vrouwelijke business angels. Ik ben er zeker van dat zij een eigen en aanvullende dimensie kunnen geven aan de wise deals die we nastreven.”

 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.