Autodienstengroep en investeerder D'Ieteren heeft de overname afgerond van een belang van 40 procent in TVH Parts, de Waregemse wereldspeler in onderdelen voor vorkheftrucks.

D'ieteren telt een overnameprijs van 1,172 miljard euro neer voor het belang van de familie Vanhalst. De deal waardeert TVH Parts op 3,65 miljard euro. De overige 60 procent blijft in handen van de familie Thermote.

D'Ieteren kondigde de overname met eigen middelen in juli aan, samen met een partnerschap met de familie Thermote om de ontwikkeling van het bedrijf op de lange termijn te ondersteunen. D'Ieteren hoopte daarbij op afronding in het vierde kwartaal. Op dag 1 van het slotkwartaal is de deal meteen bezegeld.

TVH Parts is een mondiale speler voor onderdelen voor vorkliften, industriële, bouw- en landbouwmachines. Het bedrijf is volgens D'Ieteren wereldleider in die markt. De heftruckonderdelenspecialist met hoofdzetel in Waregem telt 81 vestigingen in 26 landen op alle continenten. Er werken 4.500 medewerkers. Er is sprake van 17.000 verwerkte bestellingen per dag.

TVH Parts wordt de vijfde pijler van de D'Ieteren-groep, naast beglazingsdochter Belron (Carglass), auto-importeur D'Ieteren Automotive, D'Ieteren Immo en Moleskine, de Italiaanse producent van notaboekjes.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.