Met de aankoop van een eerste fietsenwinkel heeft de groep D'Ieteren donderdag een eerste concrete stap gezet in zijn eerder bekend geraakte fietsplannen. De groep wil binnen vijf jaar een nationale keten uitbouwen voor het verkopen en herstellen van fietsen, in eerste instantie via overnames, zo kondigt ze aan.

D'Ieteren zocht het voor de eerste stap in de fietswereld niet ver. Het koopt de winkel Goodbikes, die in de Amerikastraat in Elsene ligt, naast het hoofdkantoor van D'Ieteren. De winkel zal verhuizen naar een leegstand pand van D'Ieteren in dezelfde straat.

"Op een oppervlakte van meer dan 3.000 vierkante meter zal de winkel beschikken over een testbaan en een complete en vakkundige reparatiewerkplaats", klinkt het in een persbericht. Het team van Goodbike (acht mensen) blijft aan boord.

De nieuwe winkel zou in de lente van 2022 klaar moeten zijn. Dan zal ook bekendgemaakt welke merknaam D'Ieteren in petto heeft voor zijn fietswinkels.

Want de overname van Goodbikes is maar het begin. "Het is de bedoeling van de fietsafdeling om binnen vijf jaar een nationale keten van verkoop en naverkoop van fietsen, voornamelijk elektrische, op te bouwen, te beginnen met de grote steden", zegt de beursgenoteerde groep. Die uitbouw zal in eerste instantie gebeuren via overnames, "waarbij gebruik zal worden gemaakt van de expertise van de bestaande teams". Ook Antwerpen staat op de radar, klonk het eerder al.

De plannen op de fietsenmarkt raakten enkele dagen geleden bekend. Ze maken deel uit van een proces waarbij D'Ieteren Automotive - de invoerder van de VW-merken in België - de focus verlegt van een autobedrijf naar een "mobiliteitsaanbieder". In dat kader zijn er ook al de autodeeldienst Poppy en Skipr, een app die verschillende vervoerswijzen - van openbaar vervoer tot deelsteps - bundelt.

D'Ieteren Automotive is de voornaamste dochter van de D'Ieteren-groep, en verdeelt in ons land onder meer Volkswagen, Audi, Skoda, Bentley, Lamborghini en Porsche.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.