De aandeelhouders van het Duitse autoconcern Daimler hebben vrijdag bijna unaniem ingestemd met een splitsing van het bedrijf, waarbij de dochteronderneming Daimler Truck zal worden afgesplitst en als een afzonderlijke entiteit naar de beurs gaat. Het autoconcern verandert zijn naam volgend jaar dan in Mercedes-Benz.

Het idee om de vrachtwagendivisie af te splitsen ligt al langer op tafel. Volgens voorstanders zal de divisie zo meer winstgevend zijn. De truckdivisie was vorig jaar goed voor een omzet van ongeveer 35 miljard euro. Het topmanagement wil met de scheiding de waarde van de afzonderlijke bedrijven verhogen.

De bedoeling is dat Daimler Truck nog voor het einde van het jaar naar de beurs trekt. De aandeelhouders zullen dan overeenkomstig hun belang in Daimler nieuwe aandelen in de nieuwe divisie ontvangen.

Volgend jaar krijgen de overblijvende activiteiten van Daimler, personenwagens en bestelwagens in het luxe- en premiumsegment, een nieuwe naam, de Mercedes-Benz Group.

"We zullen de bestaande jobs behouden en nieuwe banen creëren", verklaarde CEO Ola Kaellenius aan de aandeelhouders. De splitsing zal ongeveer 700 miljoen euro kosten. Het gaat om eenmalige kosten voor de splitsing en de ontwikkeling van de financiële diensten, zei CFO Harald Wilhelm op de buitengewone algemene vergadering vrijdag.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.