10 Jul
10Jul

De allround CEO als multi-inzetbare duizendpoot is een mythe. Als het doordacht gebeurt, kan een externe CEO wel specifieke vaardigheden en expertise inbrengen die op dat moment strategisch belangrijk zijn voor een bedrijf. Maar het positieve effect van een intern aangestelde CEO, die het bedrijf door en door kent, wordt te vaak onderschat.

Natuurlijk kan een CEO vanuit een andere industrie aangetrokken worden omdat die specifieke vaardigheden aanbrengt die op dat moment bijzonder nuttig zijn voor het bedrijf. Tom Hautekiet is aangesteld als nieuwe CEO van de haven van Zeebrugge. Hij stelt dat hij nul ervaring heeft in de maritieme wereld, maar gerekruteerd werd op basis van zijn ervaring met het opzetten van internationale commerciële netwerken.

Onderzoek bevestigt de effecten van zo’n specifieke CEO-expertise. Als de nieuwe CEO een sterke financiële achtergrond heeft, doet een bedrijf het al snel beter op financiële parameters. Is de nieuwe CEO een technoloog-uitvinder, dan blijkt een bedrijf plots meer patenten te registreren.

Lees het volledige artikels op De Tijd via https://www.tijd.be/opinie/column/is-een-goede-ceo-van-alle-markten-thuis/10238003.html  

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.