v.l.n.r. Anneleen Michiels, Rudy Mattheus, Michel Vermaerke en Lesley Arens

Mediaplatform De Bestuurder laat zich bijstaan door een adviesraad, die zal helpen bij het nemen van strategische beslissingen. Het nichemedium dat zich richt naar actieve bestuurders, doet beroep op een complementair maar divers team van specialisten. Twee ervaren bestuurders Rudy Mattheus en Michel Vermaerke delen hun professionele kennis over bestuursorganen. Vanuit de academische wereld vervoegt professor Finance & Family Business aan de UHasselt, Anneleen Michiels het team. Met de oprichtster van #ZigZagHR, Lesley Arens,  haalt het bedrijf ook een experte in media-ondernemerschap in huis.  

Na anderhalf jaar alleen aan het roer gestaan te hebben van De Bestuurder, besloot oprichter en uitgever Philip Peeters op zoek te gaan naar een extern klankbord voor zijn media startup. Met De Bestuurder inspireert en informeert hij vandaag actieve bestuurders van vennootschappen, verenigingen en overheidsbedrijven. Het nichemedium is het enige in België dat zich focust op de wereld van bestuursorganen. 

“Bestuurskamers worden gechallengd -dit meer dan ooit-  in immer volatiele tijden en vele maatschappelijke uitdagingen waar hun organisaties gepast en duurzaam antwoord willen op bieden. De Bestuurder wil voor hen een houvast bieden via kennis en netwerking,” aldus Philip Peeters. "Met onze sterke adviesraad kunnen we onze ambities realiseren om er een uniek platform van te maken."

Doelstelling van de adviesraad is om de langetermijnvisie en strategie van De Bestuurder in het achterhoofd te houden. Daarom heeft Philip Peeters adviseurs gekozen van wie de competenties het best aansluiten op de vraagstukken die zich opwerpen voor de verdere professionalisering en groei. De adviesraad doet dienst als een strategisch klankbord maar biedt ook toegang tot een kwalitatief netwerk. De raad van advies bestaat uit vier experts. 

Lesley Arens startte haar carrière als marketeer in learning & development. Ze bekleedde diverse leidinggevende functies bij het Consortium Volwassenonderwijs in Gent, VOV Lerend Netwerk en HRbuilders. Ze koos resoluut voor het ondernemerschap en richtte drie jaar geleden #ZigZagHR op, een innovatief mediaplatform in HR. 

Anneleen Michiels is Associate Professor in Finance & Family Business aan de Universiteit van Hasselt. Ze was tussen 2016-2020 Family Business Chair van de toonaangevende European Academy of Management. Ze specialiseerde zich in financiering en governance van familiebedrijven en deed onderzoek aan verschillende universiteiten in de USA en Australië. 

Rudy Mattheus is reeds 9 jaar voorzitter van familiebedrijf Niko Group. Daarnaast is hij mede-oprichter en voorzitter van Medimundi en bestuurder bij UZA en  J.Portaels. De computeringenieur is een professioneel bestuurder die zijn ruime ervaring in familiebedrijven als in de sector van non-profit bedrijven wil inzetten. 

Michel Vermaerke heeft een ruime ervaring bij beursgenoteerde bedrijven. Hij is voormalig secretaris-generaal van Belgacom en stond als CEO meer dan tien jaar aan het roer van bankenfederatie Febelfin. Vandaag is hij bestuurder in diverse organisaties en klankbord van verschillende CEO’s.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.