De raad van toezicht van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) heeft een nieuwe algemeen directeur gekozen. Het gaat om Dennis Cluydts,  die momenteel directeur Onderwijs is bij HOGENT en zetelt in de raad van bestuur van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Dat meldt de EhB. Cluydts volgt Ann Brusseel op, die in februari opstapte als algemeen directeur van de Brusselse Hogeschool.

Ann Brusseel stond sinds september 2018 aan het hoofd van de EhB maar in de laatste maanden voor haar vertrek was er wat commotie ontstaan, nadat ze de directeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel, Kathleen Coessens, om dringende reden had ontslagen. Die beslissing bleek later in beroep onterecht, maar toch liet Brusseel Coessens enkel terugkeren als docent en niet als directeur.

Eind februari kwam dan het bericht dat Brusseel en het college van bestuur van de EhB in onderling overleg hadden beslist om de samenwerking met onmiddellijke ingang stop te zetten "wegens verschil in visie op hoe organisatievorming en interne uitdagingen in de toekomst moeten aangepakt worden".

Johan Dhondt nam toen ad interim de functie van EhB-directeur over maar vanaf 1 september zal Dennis Cluydts zijn taken overnemen. "Dennis Cluydts studeerde Geschiedenis van de Klassieke Oudheid aan de Vrije Universiteit Brussel en toont zich doorheen zijn loopbaan als ge├źngageerde onderwijsexpert", meldt de EhB. "Hij heeft 18 jaar ervaring in het onderwijslandschap en hij heeft een sterke band met het gemeenschapsonderwijs. Dennis schaart zich achter het onderwijsproject van EhB en wil zijn ervaring inzetten om samen met de EhB-collega's de missie en visie van de hogeschool verder uit te dragen."

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.