In plaats van Jef Elbers schuift Vlaams Belang nu Dimitri Hoegaerts (48) naar voren als vertegenwoordiger in de raad van bestuur van het Vlaams Audio­visueel Fonds (VAF). Hoegaerts is gemeenteraadslid in Brasschaat en de partner van Kamerlid Ellen Samyn. Hij zetelde eerder ook al in de raad van bestuur van de VRT. Dat maakt hem volgens de partij de geknipte vervanger van Elbers, wiens kandidatuur maandag teruggetrokken werd na homofobe uitspraken. Dat staat woensdag te lezen in Mediahuis-kranten.

Dimitri Hoegaerts heeft volgens Chris Janssens, fractieleider in het Vlaams Parlement, "bestuurservaring inzake het vast­leggen van algemene strategie, meerjarenplannen en doelstellingen van een (semi-)openbare instelling". Bovendien is hij als ex-bestuurder bij de VRT vertrouw d met de werking van het VAF. Hoegaerts is intussen ook voorgedragen als bestuurder bij het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam.

De Vlaamse regering moet vandaag/woensdag de kandidatuur nog formeel bekrachtigen tijdens een (digi­tale) ministerraad, waarna de nieuwe raad van bestuur van het VAF in principe al woensdagavond voor het eerst kan samenkomen.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.