De nieuwe raad van bestuur van veiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver heeft donderdag een verkiezing van een voorzitter en drie ondervoorzitters gehouden. Zowel voorzitter Dirk Bertels als de drie ondervoorzitters werden voor de komende jaren in hun mandaat bevestigd.


Didier Algoet (Duffel), Danny Raskin (Romershoven-Hoeselt) en Koen De Wit (Hombeek) werden alle drie als ondervoorzitter in hun functie bekrachtigd. Algoet is actief als paprikateler, Raskin is fruitteler en De Wit teelt in zijn bedrijf bloemkool en witloof. 

Volgende 20 bestuurders zullen de komende jaren het beleid van BelOrta uitstippelen : Algoet Didier, Bertels Dirk, Bosschaerts Karel, De Keyser Bert, De Langhe Bart, De Wit Dirk, De Wit Koen, Groven Patrick, Hermans Geert, Magnus Johan, Nouws Peter, Pauly Mathieu, Raskin Danny, Reijnders Gert, Smets Marc, Van Apers Robin, Van Dessel Marja, Van Hauteghem Koen, Van Ingelgom Patrick en Vertommen Wim. 

Met de installatie van de nieuwe Raad van Bestuur heeft BelOrta tevens afscheid genomen van volgende bestuurders: Ondervoorzitter Cornelis Paul, Neven Guido, Peeters Bart, Puttemans Francis en Uytterhoeven Dirk.

Het afgelopen jaar werd een productomzet van 480 miljoen euro behaald. De telers hebben hierdoor kunnen genieten van een verhoogde coöperatieve teruggave. Tijdens de Algemene Vergadering werd duidelijk dat de Raad van Bestuur ook voor 2021 hiertoe reeds de nodige middelen heeft voorzien.  

Bron: Het Nieuwsblad

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.