De Oost-Vlaamse voedingsgroep Ter Beke zal tijdelijk worden geleid door voorzitter Dirk Goeminne. Dat heeft het beursgenoteerde bedrijf bekendgemaakt. Zoals bekend vertrekt CEO Francis Kint eind juni bij het bedrijf. Ter Beke is op zoek naar een nieuwe topman. 

In afwachting zal voorzitter Dirk Goeminne tijdelijk de operationele leiding van de groep overnemen. Goeminne was al eens CEO tussen 2013 en 2018.

Dirk Goeminne werd in 1955 geboren als zevende kind in een gezin van negen. Hij groeit op in Waregem. Hij trouwt jong en wordt vader terwijl hij economie studeert aan de universiteit van Antwerpen. Even werkt hij als auditor voor de consultant PwC, daarna rijgt hij de directiefuncties aan elkaar. Hij wordt gevraagd als financieel directeur voor de Nederlandse kledingketen WE Fashion. 

Tijdens zijn sollicitatiegesprek windt hij er geen doekjes om: ‘Ik wil carrière maken’. En dat doet hij ook. Hij wordt na een paar jaar gevraagd door de winkelketen Hema en stapt over naar de noodlijdende warenhuisgroep V&D, een van de iconen van de Nederlandse retail. Daar zet hij bijna 3.000 man op straat, hij sluit twaalf vestigingen. Het leverde hem de bijnaam ‘de Belgische bulldozer’ op.

Na een decennium sloop- en beukwerk aan de top van de Nederlandse retail heeft Goeminne in 2007 afscheid genomen. In april 2013 werd hij gevraagd als CEO van Ter Beke. Vier jaar later is de beurskoers geklommen van 50 naar 170 euro. De omzet van 407 miljoen naar 670 miljoen euro.  

Ter Beke werd in 1948 opgericht door Frans Coopman. Het bedrijf professionaliseerde al vroeg met de komst van ‘Vlerickboy’ Luc De Bruyckere, die het bedrijf in 1986 naar de beurs bracht. 

Ter Beke werd door overnames Belgisch marktleider maar maakte de grootste sprong het door drie overnames op korte tijd in Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. 

Bron: De Tijd

 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.