14 Jan
14Jan

Very Group, eigenaar van Very en Littlewoods, heeft Dirk Van den Berghe aangesteld tot niet-uitvoerend voorzitter. Hij brengt tonnen retailervaring mee als voormalig topman van Delhaize, JD en Walmart.

Het curriculum van Dirk Van den Berghe is indrukwekkend. Hij was eerst aankoopdirecteur en daarna CEO van Delhaize, waarna hij vanaf 2014 een carrière uitbouwde bij Walmart in Canada. Hij wordt er sourcing manager en schopt het later tot regiomanager voor onder meer Azie, waar hij ook als bestuurder zetelde bij het Indiase e-commercebedrijf Flipkart. Bij zijn aantreden zorgt hij ervoor dat Walmart een participatie neemt in Flipkart, een zet waarbij de Belgische holding Sofina stevig cashte.  

In april vorig jaar verliet Van den Berghe Walmart en keerde hij terug naar Europa. Vanden Berghe heeft een jarenlange ervaring in private, familiale en publieke raden van bestuur, is momenteel niet-uitvoerend bestuurder bij Colruyt Group en bekleedde eerder bestuursfuncties bij JD.com en Flipkart Group.

Bron: Retail Detail


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.