De restaurantketen, die in 1991 zijn eerste Belgische restaurant opende, groeit fors. 'In 2010 waren er 25 Belgische restaurants, in 2019 openden we onze 75ste winkel en nu zitten we aan 107 winkels', zegt Nicky Claeys. De Belgische is de commercieel directeur van 1.213 Europese restaurants van Domino's Pizza. 

Domino's wil in de komende vijf jaar verdubbelen in België. 'We gaan 100 nieuwe winkels openen. Dit jaar doen 20 de deuren open.' Dat levert 500 nieuwe jobs op. Vandaag werken 2.500 mensen bij Domino's in België. Hoeveel omzet de Belgische restaurants boeken en of de keten winst maakt, wil Claeys niet kwijt. Dat is moeilijk te achterhalen, want alle restaurants worden uitgebaat door zelfstandige ondernemers. 

De keten heeft haar eigen bezorgdienst. 'We zijn beschikbaar op platformen als Uber Eats en Takeaway.com, maar we doen geen beroep op hun koeriers. We verkiezen mensen die op onze loonlijst staan, omdat we zo onze belofte kunnen waarmaken: wie bij ons bestelt, krijgt zijn pizza twintig minuten later geleverd.' De focus op bezorging verklaart waarom Domino's niet langer alleen in de grote steden zit, maar ook op rustigere locaties. Er openden de voorbije jaren vestigingen in kleine steden en gemeenten als Schilde, Geel, Lokeren en Menen. 'Dat komt omdat we net in die kleinere steden het meest gewaardeerd worden', zegt Claeys. 'Er zijn weinig alternatieven. Vaak zijn we een van de weinige of zelfs de enige dienst die maaltijden aan huis levert.' 

Domino's wil het momentum grijpen en biedt daarom niet langer alleen pizza aan. 'Bezorging boomt en in onze keukens kunnen we veel meer maken dan alleen pizza. Pizza is het populairst bij mensen die eten bestellen. Kip komt op plaats twee. Dat gaan we binnenkort ook aanbieden.' Het gaat om in de oven gebakken kip, vergelijkbaar met de gefrituurde kip van de keten Kentucky Fried Chicken. 'Het is de bedoeling binnenkort nog andere afhaalmaaltijden aan te bieden', zegt Claeys. 

Domino's Pizza zal zijn klanten moeten aangeven dat er voortaan ook kip te krijgen is. 'Kip zal voor ons waarschijnlijk nooit belangrijker worden dan pizza', zegt Claeys. 'Maar in sommige landen is onze officiële naam sinds enige tijd al 'Domino's'. De kans dat we onze naam ook in België verkorten, is groot.' 

Bron: De Tijd 

Het volledige artikel kan je hier lezen

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.