DPG Media en Rossel nemen RTL België over. Dat hebben beide mediabedrijven bekendgemaakt. De overname raakte al eerder bekend, maar wordt nu officieel bevestigd.

DPG Media is de eigenaar van onder meer VTM en Het Laatste Nieuws. Rossel is de uitgever van Le Soir. Ze betalen 250 miljoen euro voor de overname. Beide bedrijven zullen elk voor 50 procent aandeelhouder zijn.

RTL België is actief met drie zenders in Franstalig België: RTL-TVI, Club RTL en Plug RTL. Behalve televisie is RTL België ook actief met radio (Bel RTL, Radio Contact en het digitale station Mint), RTL Play (streaming) en de nieuwswebsite RTLInfo.be.

 De deal leidt tot een grondige hertekening van de verhoudingen in de Franstalige mediasector. DPG Media ziet in RTL België een kans om een nationale dekking te krijgen en een sterkere positie uit te bouwen bij adverteerders. Rossel, ook medeaandeelhouder van De Tijd-uitgever Mediafin kan zijn media-aanbod in één klap fors verbreden.

Het is niet de eerste keer dat de twee mediagroepen samenwerken. Ze waren een tijdlang samen aandeelhouder van Mediafin. DPG Media verkocht zijn 50 procent in Mediafin in 2017 aan Roularta.

RTL België is geen onbekende voor Rossel. Tot eind vorig jaar was het een van de minderheidsaandeelhouders van de Franstalige radio- en televisiegroep. De verkoop van RTL België is de derde en voorlopig laatste deal van de RTL-groep op enkele weken tijd. DPG was ook in de running voor de overname van RTL Nederland, maar daar greep het mediabedrijf naast.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.