De Belgische luierfabrikant Drylock is een van de gegadigden voor de Braziliaanse activiteiten van concurrent Ontex. Dat schrijft de Braziliaanse zakenkrant Valor Economico op basis van anonieme bronnen.

Vorige maand raakte al bekend dat het in het Oost-Vlaamse Aalst gevestigde Ontex zou werken aan de verkoop van zijn Braziliaanse tak. Het beursgenoteerde bedrijf is sinds 2017 in het land actief na de overname van de luieractiviteiten van Hypermarcas voor 1 miljard Braziliaanse real.

Ontex heeft nu Bank of America aangeduid om de verkoop in goede banen te leiden, weet Valor Economico. Volgens de krant hoopt de luierproducent 600 tot 700 miljoen Braziliaanse real - omgerekend zowat 93 tot 108 miljoen euro - op te strijken. Het bedrijf zou ook al voorstellen hebben kregen van het Japanse Daio Paper en het Belgische Drylock, die dichter in de buurt van de 500 miljoen real zouden liggen.

Drylock, gevestigd in het Oost-Vlaamse Zele, is een luierfabrikant van ondernemer Bart Van Malderen. Hij is de voormalige CEO van het door zijn vader in de jaren zeventig opgerichte Ontex, dat hij in 2007 verliet.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.