De nieuwe eenheid, die zal bestaan uit ongeveer tien medewerkers die samenwerken met bestaande teams in de bank, zal rapporteren aan de voorzitter van de ECB, Christine Lagarde. 

"Klimaatverandering raakt al onze beleidsterreinen", aldus ECB-voorzitter Christine Lagarde. "Het Expertisecentrum Klimaatverandering biedt de structuur die we nodig hebben om het probleem aan te pakken met de urgentie en vastberadenheid die het verdient."

Het expertisecentrum zal de klimaatagenda van de ECB intern en extern vormgeven en sturen, voortbouwend op de deskundigheid van alle teams die zich al bezighouden met klimaatgerelateerde onderwerpen. De activiteiten zullen worden georganiseerd in werkstromen, variërend van monetair beleid tot prudentiële functies, en ondersteund door personeel met deskundigheid op het gebied van datamanagement en klimaatverandering. Het centrum voor klimaatverandering zal begin 2021 met zijn werkzaamheden beginnen.

De nieuwe structuur zal na drie jaar worden geëvalueerd, aangezien het de bedoeling is om uiteindelijk klimaatoverwegingen in de routineactiviteiten van de ECB te integreren.

Bron: ECB

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.