Mohssin El Ghabri wordt voorgedragen als kandidaat-bestuurder van bpost. Dat blijkt uit de aankondiging van de algemene aandeelhoudersvergadering die op woensdag 12 mei plaatsvindt. El Ghabri is politiek directeur bij regeringspartij Ecolo en staat aan het hoofd van het studiecentrum Jacky Morael van de Franstalige groenen.

Met El Ghabri maken de groenen hun intreden in de raad van bestuur. Hij neemt het mandaat van Bernadette Lambrechts over, die een cdH-etiket draagt. Ecolo kiest voor een van zijn sterke mensen achter de schermen, die mee het federale regeerakkoord onderhandelde, vroeger schepen was in Sint-Gillis en sinds 2019 bestuurder is bij Brutélé. Hij publiceerde ook verschillende studies over de ecologische en digitale transitie, de deeleconomie en de automatisering van werkgelegenheid.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van bpost zal ook beslist worden om het mandaat van Jos Donvil te verlengen, de CEO van RSC Anderlecht en vroegere topman van VOO, de Brusselse en Waalse kabeloperator.

Later dit jaar komt nog een einde aan de mandaten van Filomena Teixeira en Saskia Van Uffelen. Het is ook uitkijken naar een opvolg(st)er voor François Cornelis, die deze week ontslag nam als voorzitter van bpost.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.