itSMF is een netwerk waar experten rond service management, dienstenleveranciers, klanten en verkopers kennis, ervaring en ideeën uitwisselen. Eddy Peters van IT-dienstenleverancier CTG wordt de vijfde voorzitter in de geschiedenis van itSMF België. Vanaf 2021 volgt hij aan het hoofd van de organisatie Bart Van Brabant, voormalig CIO van Coreso, op. Tijdens zijn mandaat van drie jaar zal Eddy Peters IT’ers helpen van elkaar te leren hoe bedrijven zich het best omvormen tot een digitale dienstenleverancier. Maar de nieuwe voorzitter van itSMF zal via online events ook het accent leggen op een betere interactie tussen IT’ers en de andere departementen binnen bedrijven. Eddy Peters, voorzitter itSMF België en ITSM-consultant bij CTG:IT’ers zijn kraks op het vlak van technologie. Maar ze slagen er niet altijd even goed in om hun collega’s aan de kant van de business uit te leggen wat het resultaat en de impact is van hun technologieën. Die relatie tussen IT en de business wil ik via itSMF de volgende drie jaar helpen verbeteren.”

IT’ers moeten de marketeer in zich ontdekken

Technologie is matuur, frameworks en methodologieën zijn goed onderbouwd. Het menselijk aspect blijft echter een uitdaging binnen IT. Daarom zet itSMF België onder leiding van Eddy Peters van CTG de relatie tussen IT’er en business de komende drie jaar hoog op de agenda. itSMF België wil meer zijn dan een kennisplatform rond procesmatig werken. “Het is belangrijk dat we bij itSMF als organisatie onze blik verruimen. IT is niet langer de technologie-afdeling die praat in bits en bytes. Naast die digitale dimensie moeten IT’ers de marketeer in zichzelf ontdekken en duidelijk uitleggen hoe hun code of technische oplossing de business vooruithelpt. Die menselijke vaardigheden zullen voortaan meer aan bod komen binnen itSMF België,” aldus Peters.

Internationale kennis delen via online events

COVID-19 heeft de wereldwijde organisatie itSMF tot slot ertoe aangezet om fysieke events te vervangen door online events. Dat heeft het voordeel dat de leden van itSMF toegang krijgen tot kennis van andere internationale itSMF-communities. Die internationale dimensie wil Eddy Peters met zijn team verder uitwerken.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.