De educatieve uitgeverij Plantyn neemt Uitgeverij Averbode/Editions Erasme volledig over. Dat melden beide bedrijven dinsdag in een persbericht. 

Averbode is bijvoorbeeld bekend van de schooltijdschriften Doremi, Zonnekind en Zonnestraal. In eerste instantie, in de aanloop naar het volgende schooljaar 2022-2023, focussen de twee uitgeverijen zich op de bestaande activiteiten. Voor de klanten en leveranciers verandert er zo voorlopig niets, klinkt het. 

De komende maanden wordt de toekomstvisie uitgewerkt, die vanaf 2023 "geleidelijk geconcretiseerd" zal worden. Op termijn moet er een eengemaakte organisatie komen. 

"In het bijzonder complexe en gefragmenteerde onderwijslandschap dat België kenmerkt, laat deze krachtenbundeling toe om nog meer in te zetten op kwalitatieve, allesomvattende leeroplossingen die gebruik maken van een gezonde mix van media en platformen", dixit Bart Dooms, Managing Director van Plantyn. 

"Door het samengaan van Plantyn en Averbode/Erasme ontstaat een groep met een unieke combinatie van sterke merken en een bijzonder complementair aanbod", voegt Katleen Lanens toe. Zij is momenteel financieel directeur van Plantyn en stapt over naar Averbode/Erasme om er als managing director "de brug te slaan tussen bedrijven". 

Plantyn bestaat al meer dan 70 jaar. De uitgeverij geeft bijvoorbeeld schoolboeken uit en is ook actief rond digitale producten voor schooladministratie en educatieve software. 

Averbode, met de Franstalige poot Erasme, bestaat al meer dan 100 jaar en geeft tijdschriften, boeken en interactieve lesmethodes uit voor het kleuteronderwijs tot en met het volwassenenonderwijs. Ook de jeugdboekjesreeks Vlaamse Filmpjes is een uitgave van Averbode.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.