Maandag hebben de eerste starters hun intrek genomen in de incubator van Brugge.Inc, op het Stationsplein in Brugge. Brugge.inc moet de stad Brugge versterken als ondernemende stad en wil het aantal innovatieve start-ups en scale-ups doen toenemen.

De eerste start-ups die hun intrek nemen in de incubator zijn Ikologik, tomorrow.be, Promojagers en Webdoos. Door jonge, innovatieve groeibedrijven een plek te geven in de INC.ubator hopen de stad Brugge, Voka West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen meer Brugse ondernemers te overtuigen om in eigen regio iets uit te bouwen.

"We hebben mooie voorbeelden van (tech) groeibedrijven in de regio. Door hen hier op deze plek samen te brengen, willen we tonen dat er geen reden meer is om andere horizonten op te zoeken", vertelt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

In de toekomst verhuist de incubator naar de Oude Sint-Jan site. Daar zullen nog meer start-ups de kans krijgen om zich te vestigen.

"Dat onze INC.ubator vandaag al de deuren mag opengooien voor de eerste start-ups is een succes", aldus Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen. "Het toont aan dat er een reële vraag is naar een ecosysteem waar jonge bedrijven en gevestigde waarden elkaar vooruit kunnen helpen. Met de eerste vier start-ups nemen we een vliegende start en zetten we de theorie nu om in de praktijk".

Het project wordt gedragen en financieel ondersteund door sterke bedrijven uit de regio waaronder AZ Sint-Jan, Artes, CNH Industrial, ICO Terminals, MBZ, Pattyn Packing Lines en TE Connectivity. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.