24 Jul
24Jul

In januari meldde Jos Clijsters nog twee jaar langer voorzitter te blijven van staatsbank Belfius. Hij verlengde zijn rol na een hobbelig parcours in de zoektocht naar zijn vervanger.  Die speurtocht dreigde op een impasse uit te draaien omdat de vrees reëel was dat de topfavoriet Filip Dierckx (ex-BNP Paribas Fortis) niet door de strenge screening van de Nationale Bank en de Europese Centrale Bank zou geraken. Die toezichthouders moeten uitmaken of bestuurders en managers in de banksector “fit and proper” zijn voor de job.

Om de stabiliteit en continuïteit van Belfius te garanderen bood de 70-jarige voorzitter Clijsters aan maximaal twee jaar langer op post te blijven. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) aanvaardde dat in dank. Clijsters’ mandaat werd in april, op de algemene vergadering van Belfius, met twee jaar verlengd.

Volgens de krant De Tijd is ondertussen de zoektocht naar een nieuwe voorzitter ingezet. Eghon Zehnder zou de opdracht voor de delicate zoektocht uitvoeren. Tegen wanneer de nieuwe voorzitter gevonden moet worden, is onduidelijk. 


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.