Ekoplaza heeft grote plannen in België. De biologische supermarktketen zet de komende jaren in op een flinke uitbreiding van het aantal winkels. Dat vertelt CEO Erik Does aan Distrifood. 

Erik Does, CEO van de biologische supermarktketen Ekoplaza, heeft grote uitbreidingsplannen in België. Op termijn wil hij het aantal vestigingen opdrijven naar vijftig. Volgens Does liggen er in België meer kansen dan in Nederland, omdat de Belgische markt meer versnipperd is. In eerste instantie wil hij alle twaalf overgenomen Origin’O-vestigingen ombouwen naar de Ekoplaza-formule, zoals reeds met succes gebeurde in Alsemberg en Berchem. “We gaan dan ook met hetzelfde omnichannelkassasysteem werken als in Nederland”, zegt de topman. Door extra te investeren in België hoopt het bedrijf bovendien schaalvoordeel te behalen. 

Ekoplaza lijkt het tij mee te hebben: consumenten lijken in deze coronatijd meer interesse te hebben in gezonde en biologische voeding. Does ziet dit ook. ‘Mensen gaan nadenken over wat echt belangrijk voor hen is. Corona toont aan dat het niet goed gaat met de wereld. Voeding krijgt een herijking. Ja, wij hebben hierdoor het tij mee.’ Dat vertaalt zich ook in de cijfers. ‘We zien een groeiend klantenaantal en zitten op een omzetgroei van 6 tot 9 procent. Ook dit jaar zitten we boven de cijfers van 2019. En ook boven die van 2020.’ Does zelfverzekerd: ‘We zijn de winkel van de toekomst.’ 

Bron: Distrifood

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.