Elke Jeurissen (48) is handelsingenieur en expert inclusief leiderschap. Ze begon haar carrière als business developer voor diverse reclamebureaus en werkte als woordvoerder op het kabinet van toenmalig minister Rik Daems. Ze begon een eigen communicatiebureau en is co-founder van Glassroots dat externe en interne stakeholders met elkaar verbindt. 

Jeurissen begeleidt als consultant bedrijfsleiders naar een grotere inclusiviteit op de werkvloer. Ze is ook de leading lady van Straffe Madammen, nu: Fierce Ladies, dat ambitieuze vrouwen samenbrengt en hen helpt om hun volledige potentieel te bereiken. 

Ze woont in Lennik samen met haar man vormt ze een samengesteld gezin met vijf kinderen tussen 15 en 25 jaar. 

De VDAB gaat momenteel door een strategische transitie. De taak van de arbeidsbemiddelaar VDAB was vroeger vooral werkzoekenden aan vacatures linken, maar de Vlaamse regering heeft die taak de voorbije jaren verbreed. De VDAB moet de arbeidsmarkt meer dynamiseren door ook inactieven, langdurig zieken en leefloners te activeren. Ook aan arbeidsmobiliteit wordt gewerkt. De VDAB moet ook mensen met een job opvolgen, met het oog op een eventuele carrièreswitch. 

Jeurissen wordt benoemd op initiatief van Open VLD. Haar voorganger Luc Cortebeeck - de voormalige topman van de christelijke vakbond ACV - heeft een CD&V-stempel.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.