Vanaf vandaag, vrijdag 15 april, start Elke Jeurissen als voorzitter van de Raad van Bestuur van VDAB. Ze volgt Luc Cortebeeck op die het mandaat opnam sinds juli 2020. Met Jeurissen krijgt VDAB voor het eerst een vrouwelijke voorzitter aan het hoofd van de raad. Ze werd aangesteld door de Vlaamse Regering en heeft een mandaat dat loopt tot eind 2024. 

Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder VDAB: “Vandaag verwelkomen we Elke Jeurissen als voorzitter van de Raad van Bestuur bij VDAB. Dat betekent meteen ook het afscheid van Luc Cortebeeck. Luc heeft VDAB op koers weten te houden in een uitzonderlijke periode. Met Elke zal er een nieuwe wind waaien door onze Raad van Bestuur. Samen met haar zullen we verder bouwen op de koers die werd uitgezet onder het voorzitterschap van Luc. Ze deelt de ambitie om VDAB verder op de kaart te zetten als een oplossingsgerichte dienst die klaarstaat voor iedereen met een vraag over werk.” Sinds midden 2020 zetelde Jeurissen als regeringsafgevaardigde voor Werk in de Raad van Bestuur. Daardoor kon ze reeds kennismaken met de werking en organisatie van VDAB. Ze is Handelsingenieur, al 20 jaar ondernemer en heeft een ruime ervaring in public affairs, stakeholder management en diversiteit & inclusie. Ze is ook oprichter van de de Straffe Madammen Club op en werkt vandaag als Inclusive Leadership Expert. Ze neemt de nieuwe rol als voorzitter van VDAB met veel goesting op. 

Elke Jeurissen, voorzitter VDAB : “Je job is een heel belangrijk deel van je leven, of je nu werknemer of zelfstandige bent. Je leert er vaak vrienden kennen, groeit als mens, draagt bij tot een groter geheel, kan er in het beste geval helemaal jezelf zijn. Soms is het enkel een bron van inkomsten of heb je begeleiding nodig naar een betere plek. Soms maken randvoorwaarden dat je niet kan werken, ook al wil je dat. In een krappe arbeidsmarkt is de zoektocht naar de geschikte werknemer steeds moeilijker. De witte raven zijn al lang aan de slag. Mensen kansen geven en begeleiden wordt steeds belangrijker. VDAB helpt daarbij. Samen met alle partners in de Raad van Bestuur, ondersteun ik graag het management van VDAB om hun maatschappelijk erg belangrijke rol met verve te spelen.”   Luc Cortebeeck, voormalig voorzitter van de christelijke vakbond ACV beëindigt zijn mandaat. Hij werd in juli 2020 voorzitter van de raad van bestuur van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst. Dat was kort na de uitbraak van de coronapandemie. 

Luc Cortebeeck, voorzitter ACV en daarna van de Internationale Arbeidsorganisatie: “Het was een bijzondere, maar ook boeiende periode. Voorzitter zijn van de Raad van Bestuur brengt uitdagingen met zich mee. Er zijn verschillende meningen, en dat hoort ook zo in een Raad van Bestuur. Het is kwestie van die te respecteren en dichter bij elkaar te brengen. Ik heb dit mandaat met veel overtuiging opgenomen, maar nu is het tijd voor andere zaken.” 

Minister van Werk, Hilde Crevits: "Luc Cortebeeck heeft tijdens één van de grootste crisissen op onze arbeidsmarkt VDAB op de rails gehouden. Onder zijn voorzitterschap heeft VDAB stappen vooruit gezet in de professionalisering in zijn rol als regisseur van de arbeidsmarkt. Ook slaagde Cortebeeck samen met de raad van bestuur erin een actieplan ter uitvoering van een aantal aanbevelingen van het Rekenhof op te maken. Er zijn belangrijke stappen vooruit gezet. Ik heb er alle vertrouwen in dat met Elke Jeurissen aan het hoofd van de Raad van Bestuur die trend zal worden verder gezet.”


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.