Keesing werd meer dan 100 jaar geleden opgericht in Nederland, en is intussen aanwezig in meer dan 40 landen. In eigen land en Vlaanderen is het bekend van de Denksport-titels. In Europa is het bedrijf de grootste ontwikkelaar van puzzelboeken. Er wordt momenteel gewerkt aan een digitaal aanbod, waardoor de bestaande puzzels ook bij een nieuw publiek terecht moeten komen.

De investering van BC Partners moet "de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf" ondersteunen. Het gaat dan om digitale uitbreiding, maar ook over organische groei in de landen waar Keesing nu al actief is. Daarnaast plant BC Partners verdere consolidatie op de Europese markt en lanceringen op nieuwe continenten.

Nikos Stathopoulos van BC Partners omschrijft Keesing als "de duidelijke marktleider in een sector met bewezen veerkracht, met een sterk management en verschillende kansen voor groei"."

Deze volgende fase in onze transformatieproces zal ons in staat stellen om onze internationale printmarkten te consolideren, maar ook om onze digitale voetafdruk over de hele wereld uit te breiden", zegt Keesing-CEO Philip Alberdingk Thijm.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.