De algemene vergadering van de VZW Bewel heeft op 14 december 2021 Erik Moniquet aangesteld als nieuwe voorzitter in opvolging van Koen Albregts, die een intern afgesproken leeftijdsgrens bereikt.  

De bedrijfswereld is niets nieuw voor de 39-jarige Erik Moniquet. Hij heeft een master in de arbeidssociologie en verdiepte zich in de bedrijfseconomie. Moniquet is trots dat hij zich de nieuwe voorzitter van Bewel mag noemen. “Bewel is een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te werk wil stellen”, vertelt hij. “Ik heb zelf ook een fysieke beperking sinds mijn geboorte. Ik zit in een rolstoel en word geholpen door een assistent. Daarom ligt het lot van de  1.800 maatwerkers me bijzonder nauw aan het hart.”

Zijn kandidatuur werd aangereikt door een rekruteringskantoor dat veel opdrachten uitvoert voor de Vlaamse overheid. Sinds september volgt de nieuwe voorzitter een uitgebreid introductietraject. Bezoek aan vestigingen, contacten met bestuurders en directie, en deelname aan bestuursvergaderingen maakten daarvan deel uit.

“Als maatwerkbedrijf hebben we de ambitie om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden en te helpen ontwikkelen", gaat Moniquet verder. "Anderzijds willen we werk op maat aanbieden voor zowel onze medewerkers als klanten. Dat doen we door onze klanten maximaal te ondersteunen met activiteiten op maat en door onze medewerkers nauwgezet te begeleiden en belangrijke vaardigheden aan te leren. We moedigen hen aan om te blijven groeien. Wij geloven dat iedereen die geëngageerd is een toegevoegde waarde kan zijn voor onze maatschappij, onze economie én voor zichzelf”, besluit Moniquet. 

Bron: VRT


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.