De Belgische bouwmaterialengroep Etex heeft een meerderheidsbelang verworven in het Franse bouwbedrijf e-Loft. Financiële details werden niet meegedeeld. E-loft is gespecialiseerd in modulaire bouw met behulp van 3D-houttechnologie. Dat is een snelle en goedkope manier van bouwen: het bedrijf prijst zijn constructies aan vanaf 1.030 euro per vierkante meter.

E-Loft zal worden ondergebracht bij de divisie 'New Ways' van Etex, die vorig jaar werd opgericht om duurzame en modulaire bouwoplossingen te ontwikkelen. De ambitie van de Belgische bouwmaterialengroep is om een voortrekkersrol te spelen bij de transformatie van bouwprocessen en bouwtechnologieën. 

E-Loft werd opgericht in 2012 en speelt in op de groeiende markt voor off-site woningbouw in Frankrijk. Het bedrijf is vooral actief in het westen van Frankrijk, vorig jaar werden er ongeveer 150 huizen gebouwd. E-Loft heeft 180 mensen in dienst en een productiefaciliteit van 22.000 vierkante meter. Het biedt modulaire eengezinswoningen, modulaire meergezinswooncomplexen en op maat gemaakte gebouwen met behulp van 3D-houttechnologie aan.

We zijn overtuigd van de aanzienlijke ontwikkeling van de 3D-modulaire bouw in Frankrijk en in Europa in de komende jaren en zijn erg blij met het strategische partnerschap dat we net hebben opgebouwd met Etex. Dankzij de sterke expertise die we de voorbije jaren hebben opgebouwd in 3D-houtbouw en dankzij de industriële ondersteuning van Etex willen we nu een belangrijke speler worden in deze sector , " aldus Philippe Roué en Edouard Lefebure, oprichters van e-Loft.

Het is dus vooral een lokale speler, die nu deel zal gaan uitmaken van een wereldwijde groep. Door de krachten te bundelen met Etex kan e-Loft profiteren van diens wereldwijde netwerk en groeiende knowhow op het vlak van digitaal platform, verkoop- en operationele processen. Verdere overnames voor de divisie 'New Ways' worden niet uitgesloten. 

Paul Van Oyen, CEO van Etex: “We zijn erg blij e-Loft te mogen verwelkomen in onze divisie New Ways en zijn enthousiast over de groeimogelijkheden die deze strategische overname biedt voor onze beide bedrijven. De toevoeging van e-Loft aan onze wereldwijde ervaren lichtgewicht- en modulaire bouwbedrijven versterkt onze ambitie om toonaangevend te worden in toekomstgerichte, duurzame bouwoplossingen.”

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.