De Belgische bouwmaterialengroep Etex heeft de Britse marktleider voor lichte stalen frames (LGSF) Sigmat overgenomen. Dat maakte de bouwmaterialengroep woensdag bekend in een persbericht. Financiële details werden niet meegedeeld. De overname kadert in het voornemen van Etex om wereldleider in off-site bouw te worden.

Sigmat is een toonaangevende fabrikant van koudgewalste staalcomponenten en stalen frames voor paneelconstructie. Het bedrijf is de grootste fabrikant van lichte stalen frames in het Verenigd Koninkrijk. Dat is een kostenefficiënter en duurzamer alternatief voor traditionele bouwtechnieken. Sigmat heeft 235 mensen in dienst en beschikt over een interne productiecapaciteit, waaronder een fabriek van meer dan 9.000 vierkante meter in Leeds.

Het Britse bedrijf zal worden ondergebracht bij de 'New Ways' divisie van Etex, die vorig jaar werd opgericht om duurzame en modulaire bouwoplossingen te ontwikkelen. "Deze strategische overname, samen met onze bestaande EOS onderneming in het VK, plaatst de divisie niet alleen als een belangrijke speler op de markt van lichte stalen frames in het land, maar versterkt ook haar positie om nieuwe kansen te grijpen in verschillende bouwmarktsegmenten in het VK", klinkt het in het persbericht.

“De opkomende markt voor offsiteoplossingen kan voldoen aan tal van wereldwijde behoeften. Met New Ways, dat gespecialiseerd is in deze technologieën, wil Etex hoogwaardige, duurzame en betaalbare leefruimtes aanbieden aan mensen over de hele wereld. De overname van Sigmat draagt nogmaals bij tot onze mogelijkheden om onze ambities in de praktijk te brengen, " aldus Paul Van Oyen, CEO van Etex.

Bron: Belga

Meer weten over fusies en overnames? Lees dan onze rubriek Corporate Finance 4.0

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.