Bouwmaterialenbedrijf Etex maakt van isolatie een nieuw groeiplatform. Het neemt daarvoor de Europese isolatieproducent URSA over, een bedrijf met een omzet van zowat 500 miljoen euro. 

De overname kadert volgens Etex in zijn strategie om "een wereldspeler te worden in lichte en duurzame bouwsystemen". De voorbije jaren verkocht het onder meer de keramiek- en de dakpannenactiviteiten omdat ze niet in dat plaatje pasten, en richtte het zich op gipsplaten, vezelcement, passieve brandbeveiliging en modulaire bouwsystemen. 

Daar komt nu isolatie bij. URSA, met hoofdzetel in Spanje, is volgens Etex een Europese leider in isolatie van glaswol en XPS (geëxtrudeerd polystyreen, een kunststofschuim). Het bedrijf heeft dertien productievestigingen en is aanwezig in meer dan twintig Europese landen. Het stelt meer dan 1.700 mensen tewerk. URSA, opgericht in 1949 als familiebedrijf, was sinds 2017 in handen van de Duitse groep Xella. 

Eens de overname de nodige goedkeuringen heeft gekregen, zal URSA een afzonderlijke divisie binnen Etex vormen. 

"De overname van URSA bevestigt de evolutie van de portefeuille die Etex enkele jaren geleden heeft ingezet om een wereldleider te worden in lichte en modulaire bouw", stelt Etex-topman Bernard Delvaux in een persbericht. "Deze overname is van strategisch belang voor Etex, dat een nieuw groeiplatform combineert met een sterke focus op duurzaamheid." 

Etex telt wereldwijd meer dan 11.000 werknemers. Het bedrijf heeft 110 productielocaties in 42 landen, en realiseerde in 2020 een omzet van 2,6 miljard euro.

Bron: Belga


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.