Axa Belgium, marktleider in schadeverzekeringen in ons land, krijgt een nieuwe topman. De huidige CEO Jef Van In zal op 1 juli vervangen worden door Etienne Bouas-Laurent. De Fransman is de huidige financieel directeur van de groep. Jef Van In gaat Axa niet verlaten, maar zal een "transversale rol" vervullen. Wat dat inhoudt, maakte de verzekeraar donderdag niet bekend.

Etienne Bouas-Laurent is afgestudeerd aan de ESCP Europe business school. Hij startte zijn carrière in 1990 bij Guy Barbier & Associés (Arthur Andersen) in Parijs, voordat hij in 1992 bij Franz Haniel & Cie in Duisburg kwam. Vanaf 1997 bekleedde hij verschillende financiële en operationele functies binnen AXA, waaronder Group Corporate Finance Manager ( 1997-1999), Head of Controlling van AXA France (2000-2005), Head of Group Investor Relations (2006-2010), Managing Director van AXA Wealth Management France (2010-2012), Chief Financial Officer van AXA Duitsland (2012-2016) en Chief Executive Officer van AXA Hong Kong (2016-2019). In 2019 trad hij toe tot het Group Management Committee toen hij werd benoemd tot Group Chief Financial Officer.

“Ik wil Jef van harte bedanken voor het geweldige werk dat hij de afgelopen jaren heeft verricht om AXA Belgium om te vormen tot een ultramoderne moderne verzekeringsspeler, door zowel digitalisering als klantgerichte innovatie en makelaargerichtheid centraal te stellen in het DNA van het bedrijf. Ik kijk er naar uit om met Jef samen te werken in zijn nieuwe functie binnen de AXA Group. Verder ben ik erg blij met de aanstelling van Etienne Bouas-Laurent, met zijn sterke leiderschap en internationale ervaring, en met een bewezen staat van dienst in het succesvol aansturen van groeistrategieën. Dit zal een belangrijke rol spelen bij de voortzetting van de transformatie van deze sleutelmarkt voor AXA. Ik wens beiden veel succes en plezier in hun nieuwe respectievelijke rollen, ” vertelt Antimo Perretta, CEO European Markets en Voorzitter van de Raad van Bestuur van AXA Belgium .

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.