Thomas Caers gaat midden juli aan de slag als directeur van To Walk Again, een stichting die zich inzet voor mensen met een fysieke beperking. Daarmee ruilt Caers de voetbalwereld in voor de zorgsector. Dat meldt To Walk Again.

De voormalige profvoetballer werkte eerder als trainer bij Sint-Truiden, als verantwoordelijke van de jeugdopleidingen van Lierse en Zulte Waregem en als hoofd van de scouting van Zulte Waregem. Naar eigen zeggen droomde Caers al enkele maanden "van een job met meer zingeving". Met een eigen revalidatiecentrum en met verschillende sportactiviteiten wil To Walk Again mensen met een fysieke beperking ondersteunen. "Het is zo mooi om te zien hoe de sporters en revalidanten elke dag het beste van zichzelf geven, hoe ze hun beperkingen omzetten in mogelijkheden, hoe ze zich ondanks alles elke dag uitdagen", zegt Caers.

Voor zijn inkomsten rekent de vzw op fundraisingevenementen en giften, maar de coronapandemie geeft die inkomstenstroom drooggelegd, klinkt het bij To Walk Again. "Zeker nu de organisatie erg te lijden heeft onder de financiële gevolgen van de coronacrisis zal zijn uitgebreide netwerk, innovatieve leiderschap en warme persoonlijkheid ons terug stevig in de startblokken zetten", zegt voorzitter Toon Claes.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.