v.l.n.r. Koen De Waele (Volta Ventures) en Steven Leuridan (Qbic)

Zorgverleners en -instanties zoals ziekenhuizen beschikken over een enorme hoeveelheid aan datasets, met waardevolle gegevens uit patiëntendossiers of ziekenhuislaboratoria, apotheekdata en facturatiegegevens. Die medische data vormen een belangrijke bron van kennis om de kwaliteit en performantie van de gezondheidszorg te verbeteren en zijn van immense waarde voor de vele onderzoeksvragen, zowel binnen academische kringen als in life sciences. Maar, door een aantal praktische drempels, zoals compliance, wordt het potentieel ervan vandaag amper benut. 

Cascador Health ontwikkelde daarom een uniek platform dat de bevraging en valorisatie van medische gegevens door derden op een (privacy-)veilige en transparante manier mogelijk maakt. Na een initiële kapitaalronde door de oprichters begin 2021, investeren zij nu samen met de Belgische fondsen Qbic, Volta Ventures en Theodorus en de Zwitserse ziekenhuisgroep Hirslanden AG nog eens €3,4 miljoen in de beloftevolle start-up. 

Versterking raad van bestuur 

Met de nieuwe kapitaalinjectie bevestigen de investeerders hun vertrouwen in wat ze als een erg sterk operationeel team zien, onder leiding van Philip Taillieu, in het verleden co-founder en co-CEO van Be Mobile nv, dat inmiddels overgenomen werd door Proximus. Steven Leuridan, partrner bij Qbic en Koen De Waele, partner bij Volta Ventures treden toe tot de raad van bestuur.

Steven Leuridan, Partner van Qbic: “Het multidisciplinaire team, met ervaren mensen uit de medische, farmaceutische en big-data-wereld, beschikt over alle nodige kwaliteiten om deze belangrijke maatschappelijke uitdaging te helpen oplossen. Hun ervaring zal het verschil maken in deze problematiek, die zowel vanuit juridisch, medisch als technisch oogpunt bijzonder complex is.” 

Koen De Waele, Venture Partner bij Volta Ventures, gelooft sterk in de focus van Cascador Health: “Door te focussen op het compliant aansluiten van medische datasets in verschillende landen, brengt Cascador Health meteen toegevoegde waarde voor partijen die de data recurrent kunnen gebruiken voor de ontwikkeling en verbetering van geneesmiddelen of medische technologie.” 

Naast Tallieu zitten momenteel ook Jan Cools, voormalig zakenpartner en huidig CEO van Be-Moble en Luc Dochez van investeringsfonds DROIA in de raad van bestuur. Er loopt momenteel ook een selectie voor een extra onafhankelijk bestuurder.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.