De familie Sioen (via Sihold NV) voert gesprekken met een comité van onafhankelijke bestuurders van Sioen Industries over een vrijwillig overnamebod. Als ze erin slaagt 95 procent van de aandelen van Sioen Industries NV te verwerven, volgt een uitkoopbod en verdwijnt Sioen van de beurs. De familie heeft volgens de website van het bedrijf nu ruim 65 procent van de aandelen in handen.

De partijen wijzen erop dat de besprekingen zich bevinden in een stadium waarin er nog geen garantie kan worden gegeven dat er enige transactie zal plaatsvinden. De raad van bestuur van Sioen Industries zal het voorstel zorgvuldig in overweging nemen, met behulp van een onafhankelijk expert.

Het geval van Sioen kan andere familiebedrijven inspireren. Delisting zal in heel wat bestuurskamers een onderwerp vormen. Volgens De Tijd keren steeds dezelfde namen terug als het gaat over delistingkandidaten. Roularta en Picanol  rukten donderdag beide ruim 4 procent op. Jensen ergert zich naar verluidt dood aan de regelmatige informatieverplichtingen, terwijl het zelf met veel vertraging enige informatie kan vinden over de Duitse aartsrivaal Kannegiesser. De wasserijleverancier aan cruises en hotels beleeft een vreselijk jaar, maar kon donderdag de zoveelste verliesdag vermijden zodra het bod van Sioen bekend werd.Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.