Ceres, opgericht in 2017, is een farmabedrijf van Marc Coucke en voormalig Omega Pharma-manager Mario Debel. In 2018 nam het Ceumed over, dat verzorgingsproducten en medische hulpmiddelen aan de man brengt in zes landen in Oost-Europa. In 2020 haalde Ceres het Roemeense Viva Pharma binnen, dat eveneens actief is in verzorgingsproducten en medische hulpmiddelen.

Nu volgt het Bulgaarse ABOPharma. Het gaat om een marketing- en salesbedrijf actief in voedingssupplementen en medische hulpmiddelen met negentig mensen in dienst. Vorig jaar boekte het een omzet van 9,4 miljoen euro. Financiële details van de deal maakte Ceres maandag niet bekend.

"Deze overname past perfect binnen onze bedrijfsstrategie om Ceres Pharma verder te ontwikkelen in Centraal- en Oost-Europa", zegt Ceres-CEO Mario Debel. "Ceres Pharma en ABOPharma delen dezelfde groeivisie en commerciële strategie."

De oprichters en het huidige management van ABOPharma zullen aan boord blijven. Alle merken die Ceres al verkocht in Bulgarije, worden bovendien ondergebracht bij ABOPharma.

Bron: Belga

 Meer weten over bedrijfsovernames? Lees dan onze reeks Corporate Finance 4.0 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.