Firmenich Belgium, een filiaal van het grootste private parfum- en smaakbedrijf ter wereld, heeft zijn EDGE-certificatie voor gendergelijkheid naar het volgende niveau heeft gebracht: het zogenaamde 'Move'-niveau. EDGE, 's werelds belangrijkste norm voor gendergelijkheid op de werkvloer, kende het hogere certificatieniveau tevens toe aan alle filialen van Firmenich wereldwijd. 

Deze internationale erkenning plaats het bedrijf in de wereldtop op vlak van gendergelijkheid. Met name de sterke cultuur van diversiteit en inclusie, en de evenwichtige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen op alle niveaus binnen de organisatie waren doorslaggevend in de evaluatie. Firmenich was de eerste onderneming in België, de eerste in zijn sector, en het 7de bedrijf ooit, dat in 2018 wereldwijd de EDGE-certificatie ontving. 

"Ik ben zeer trots dat Firmenich het eerste bedrijf in België is dat de MOVE-certificatie bereikt voor zijn inspanningen rond gendergelijkheid. De criteria van EDGE houden overigens in dat we voortdurend de lat hoger moeten leggen", zei Vincent Bertiaux, General Manager bij Firmenich Belgium. "EDGE erkent onze concrete resultaten betreffende gendergelijkheid in België en overal ter wereld waar we filialen hebben. Dat maakt van ons een aantrekkelijke werkgever en een betrouwbare partner voor onze klanten. Met 43% vrouwen in leidinggevende functies, steken we ruim boven het nationaal gemiddelde van 32% uit." 

De nieuwe duurzaamheidsstrategie van het bedrijf stelt overigens concrete nieuwe doelstellening voorop om tegen 2030 deze ongelijkheden weg te werken. Zo wil Firmenich onder andere wereldwijd inkomensgelijkheid bewerkstelligen voor minderheidsgroepen, 5.000 werkgelegenheidskansen creëren voor jongeren, en 10% arbeidskrachten met een handicap in dienst hebben. 

Firmenich, het grootste private parfum- en smaakbedrijf ter wereld, werd in 1895 opgericht in Genève (Zwitserland) en is reeds 125 jaar een familiebedrijf. Firmenich had eind juni 2020 een jaarlijkse omzet van 3,9 miljard Zwitserse frank.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.