Gasnetbeheerder Fluxys heeft een minderheidsbelang verworven in de Braziliaanse gasnetbeheerder TBG. De operatie, die begin dit jaar was aangekondigd, is afgerond, zo heeft Fluxys dinsdag bekendgemaakt. 

Het is voor het Belgische bedrijf de eerste stap buiten Europa."Fluxys kijkt ernaar uit om in de raad van bestuur van TBG de krachten te bundelen voor de ontwikkeling van het bedrijf en heeft in Rio de Janeiro een filiaal opgericht om zijn partnerschap in TBG te beheren", zegt het bedrijf in een persbericht.

Fluxys nam een belang van 27 procent in TBG over van de institutionele investeerder EIG Global Energy Partners (EIG).TBG, voluit Transportadora Brasileira Gasoduto Bolívia-Brasil, heeft een netwerk van 2.600 kilometer aardgasleiding. Het is een van de drie grote gasleidingbeheerders van het Zuid-Amerikaanse land.

Via een filiaal  in Rio de Janeiro zal Fluxys zijn partnerschap in TBG te beheren.

"Brazilië is een enorme groeimarkt. Voor gas wordt tegen 2040 een groei van 70 procent verwacht. Wij kunnen onze kennis daar valoriseren. Onze groeimogelijkheden in Europa zijn beperkt. We moeten daarbuiten kijken. We gaan stap voor stap," vertelde CEO Pascal De Buck eerder aan Trends. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.