Het flink afgeslankte modeconcern FNG wil de handel in zijn aandelen op de Brusselse beurs over enkele maanden laten hervatten. Dat heeft het bedrijf woensdag aangekondigd tijdens de algemene vergadering, waarop de aandeelhouders een aantal bestuurders weigerden kwijting te geven.

De handel in FNG-aandelen werd vorig jaar in mei opgeschort. Er volgde een erg woelige periode, met onder meer het faillissement van schoenenketen Brantano. Er begon een gerechtelijk onderzoek naar gesjoemel, waarbij de top van het bedrijf werd opgepakt. Nu wordt gewerkt aan een doorstart, met enkel nog een participatie in de Scandinavische webwinkel Ellos.

De aandeelhouders keurden woensdag de jaarrekening van 2019 goed. Ze gaven evenwel geen kwijting aan verschillende bestuurders, onder wie mede-oprichters Manu Bracke en Anja Maes. Ook de bekende marketingprofessor Gino Van Ossel kreeg geen kwijting. Bestuurders die kwijting krijgen, kunnen niet langer individueel verantwoordelijk worden gesteld voor hun daden in de raad van bestuur.

De aandeelhouders stemden woensdag wel in met de nieuwe structuur van FNG. Het bedrijf werkt niet langer in een duaal model met directie en raad van bestuur. Alle bestuursbevoegdheid komt bij de raad van bestuur te liggen. 

Sophie Manigart, Sonny Luypaert, Nadine Vanovenberghe en Alain Hellebaut werden aangesteld als nieuwe, niet-uitvoerende bestuurders. Oud-VRT-topman Paul Lembrechts, die op 4 juli 2020 aan boord kwam als crisismanager-CEO, werd benoemd tot uitvoerend bestuurder. 

Lembrechts wil de aandeelhouders nu zo snel mogelijk ook laten stemmen over de jaarrekening van 2020. Daarna kan de handel in het aandeel worden hervat, denkt hij. Daar is al over gecommuniceerd met de beurswaakhond FSMA, zo werd op de algemene vergadering gezegd. "De aanvraag voor de hervatting van de handel kan wellicht in het derde kwartaal gebeuren", klonk het.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.