De Britse fondsenreus Legal & General Group bindt de strijd aan voor meer etnische diversiteit in de raden van bestuur van de Britse en Amerikaanse beursgenoteerde ondernemingen. 

Legal & General wil tegen begin 2022 ten minste één zwarte, Aziaat of iemand van een etnische minderheid zien in de bestuursraden van de bedrijven die deel uitmaken van de Britse beursindex FTSE100 en de Amerikaanse beursindex S&P500.

Zolang dat niet het geval is, zal de groep op aandeelhoudersvergaderingen tegenstemmen bij benoemingen van de voorzitter van de raad van bestuur en van het nominatiecomité. 

Legal & General is met een beheerd vermogen van 1.300 miljard euro de grootste fondsengroep in het Verenigd Koninkrijk en ok een van de grootste van Europa. Ze bezit deelnemingen in heel wat Britse en Amerikaanse beursgenoteerde ondernemingen.

'De verschrikkelijke moord op George Floyd en zo vele anderen heeft vele institutionele beleggers ertoe aangezet veel ernstiger na te denken over structureel racisme en ongelijkheid', zegt de groep in een nieuwsbrief. 'Wij denken dat fondsenbeheerders verder moeten gaan. Nu is het tijd voor actie.'

Legal & General schaart zich zo achter de internationale golf van verontwaardiging en de #BlackLivesMatter-protestbeweging die op gang kwamen na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd bij een hardhandige politiearrestatie in mei. De Britse fondsenreus zegde eerder al bedrijven met te weinig vrouwen in hun raad van bestuur de wacht aan.


Bron: De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.