De Turkse vrachtwagenfabrikant Ford Trucks, een joint venture tussen het Amerikaanse autoconcern Ford en zijn Turkse partner Koç, komt naar België. Dat heeft het bedrijf woensdag aangekondigd in Geel. Het Kempense autobedrijf Garage Herman Noyens wordt de officiële invoerder. Ford Trucks wil nog dit jaar vijf dealerships openen verspreid over het land en lanceert meteen ook de naar eigen zeggen eerste Belgische webshop voor vrachtwagens.

Ford Trucks werd de voorbije drie jaar gelanceerd in 19 Europese landen. In België wil Ford Trucks binnen de vijf jaar een marktaandeel van zowat vijf procent veroveren als achtste speler op de markt.

Garage Herman Noyens is een familiebedrijf dat sinds 1984 actief is als verdeler van het Amerikaanse automerk Ford. Het heeft drie bestaande vestigingen in Geel, Turnhout en Herentals en is met een jaarlijkse verkoop van zowat 2.000 personen- en bestelwagens goed voor een omzet van 45 miljoen euro. Het bedrijf gaat in Turnhout, op de huidige site van Meubelambacht, een nieuwe flagshipstore bouwen, die ook de hoofdzetel zal worden van Ford Trucks in België.

"Er komt een volledig belevingscentrum met de focus op mobiliteitsoplossingen voor de toekomst, zoals een opleidingscentrum waar ook externe bedrijven kunnen van genieten, oplaadmogelijkheden voor elektrische voertuigen,... Daarbij voorzien we een grote showroom en verdeelpunt voor vrachtwagens, bestelwagens en auto's van het merk Ford", aldus Nathalie Noyens, gedelegeerd bestuurder van Ford Trucks België.

De oplevering van de nieuwe site is voorzien voor het voorjaar van 2022. Ondertussen wordt gezocht naar tien verkoop- en servicepunten verspreid in België, waarvan de eerste vijf al dit jaar de deuren moeten openen.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.